Onvrede bij Ajax-bankzitter: 'Dan moet ik op zoek naar een nieuwe uitdaging'

Onvrede bij Ajax-bankzitter: 'Dan moet ik op zoek naar een nieuwe uitdaging'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 10:59zo 24-03-2019 om 10:59

Rasmus Kristensen baalt van zijn situatie bij Ajax. De Deense back komt weinig aan spelen toe en als dat zo blijft, lijkt een vertrek uit Amsterdam komende zomer de enige optie.

"De situatie is niet heel ingewikkeld: ik speel niet genoeg", begint Kristensen in gesprek met het Deense Bold. "Ik speel in een krankzinnig goed team, dat alleen maar wint. Zo gaat het soms nou eenmaal. Ik probeer het tij te keren, maar dat is lastig als mijn concurrenten zo'n hoog niveau halen."

Noussair Mazraoui krijgt van Erik ten Hag steevast de voorkeur. Daarnaast heeft Kristensen in Joël Veltman nog een concurrent naast hem op de bank zitten. "Mazraoui is op dit moment de onbetwiste nummer een voor de rechtsbackpositie. Wat betreft Veltman en mij is het een beetje stuivertje wisselen. Ik ben aanvallend sterker, terwijl hij defensief juist heel sterk is."

"De situatie is op dit moment niet bevredigend", vervolgt de verdediger. "Ik kan niets anders doen dan hard blijven werken om de trainer te overtuigen. Als de situatie niet verandert moet ik op zoek naar een andere uitdaging, maar zover is het nu nog niet. We gaan een spannende periode tegemoet met Ajax, dus er is nog geen reden om na te denken over andere dingen", aldus Kristensen, die dit seizoen in totaal tien keer in actie kwam voor de hoofdmacht van Ajax.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws