Derksen over 'best zwakke' Van Dijk: 'Heb een hekel aan zulke verdedigers'

Derksen over 'best zwakke' Van Dijk: 'Heb een hekel aan zulke verdedigers'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 12:27zo 24-03-2019 om 12:27

Johan Derksen doet niet mee aan de hosanna rond Virgil van Dijk. De analist van talkshow Veronica Inside noemt het ongekende enthousiasme over de verdediger van het Nederlands elftal en Liverpool 'redelijk overtrokken'. 

"Ik vind hem zeker goed, maar ik vind de hype redelijk overtrokken. Sterker nog, ik vind hem verdedigend soms best zwak. En ik heb een hekel aan verdedigers die verdedigend zwak zijn. Want je staat er om te verdedigen. Dat is je taak", tekent het Dagblad van het Noorden op uit de mond van Derksen.

"Aanvallend vind ik hem wel heel sterk. Met zijn lengte en zijn kopkracht is dat gewoon een extra wapen voor elk team. Hij scoort dan ook redelijk makkelijk."

"Van Dijk heeft een bepaalde uitstraling. Met zijn knotje en zo. Dat ziet er gelikt uit, maar nee, het kan veel beter. Kijk bijvoorbeeld naar Matthijs de Ligt. Daar kijk ik veel liever naar. Die heeft naar mijn idee veel meer potentie", besluit Derksen.

Van Dijk en De Ligt komen zondagavond met Oranje in actie tegen Duitsland. Het EK-kwalificatieduel met Die Mannschaft begint om 20.45 uur. 

Lees ook: Nijland belde met Overmars: 'Dit is je laatste kans met Van Dijk. Nu of nooit'

Poll

Eens met Derksen?

(4687 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws