Villas-Boas prijst 'ongelooflijke' De Jong: Net als Van der Vaart en Sneijder

Villas-Boas prijst 'ongelooflijke' De Jong: "Net als Van der Vaart en Sneijder"

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 13:06zo 24-03-2019 om 13:06

André Villas-Boas is diep onder de indruk van Frenkie de Jong. De middenvelder van Ajax en Oranje doet hem qua techniek denken aan Rafael van der Vaart en Wesley Sneijder. Villas-Boas zegt dat in gesprek met Voetbal International. 

"Hij is ongelooflijk. Ik houd van spelers die technisch excelleren. Tactisch kun je alle spelers vormen. Hoe ze druk moeten zetten en wat ze moeten doen met de bal", aldus AVB, voormalig manager van onder meer Chelsea, Tottenham Hotspur en Zenit Sint-Petersburg.

"Maar techniek is een gift, die ontwikkeld wordt door te leren en door ervaring op te doen. De Jong heeft die technische klasse, net als Van der Vaart en Sneijder. Spelers die controle hebben over de bal, klassieke Nederlandse middenvelders." 

Ajax
Eerder deze maand zat Villas-Boas op de tribune tijdens Ajax-Fortuna Sittard. De Portugees was in Nederland om als gastspreker een lezing te geven op het trainerscongres van de KNVB. 

"Ik houd van goed positiespel en het gebruikmaken van ruimtes. Dat krijg je allemaal als je naar Ajax komt kijken. Dat is een gevolg van goed coachen. Misschien is dat niet altijd zo geweest in defensief opzicht, maar het Nederlands voetbal brengt in ieder geval creativiteit, opbouw van achteruit, positiespel. Dat is wat ik bij Ajax zag." 

 
 
 
 
 
Dit bericht bekijken op Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Talent factory @afcajax amazing group of young players. ⁣ ⁣ #ajax #amsterdam #football #nextgen

Een bericht gedeeld door André Villas-Boas (@officialandrevillasboas) op

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws