Sparta klopt NEC in Rotterdam en kan rustig achterover leunen tijdens kraker

24-03-2019 14:09 Laatste update: 14:24
15

Dankzij een krappe zege op NEC heeft Sparta het gat naar Keuken Kampioen Divisie-koploper FC Twente zondagmiddag verkleind naar acht punten. Op Het Kasteel werd het 1-0, dankzij een treffer van Ragnar Ache.

De twintigjarige Ache tekende in de veertigste minuut van de wedstrijd voor de winnende treffer. Na een goede actie en dito voorzet van Royston Drenthe kopte hij binnen. Voor de twintigjarige Duitser betekende het pas zijn tweede doelpunt in dienst van Sparta. Vorige week scoorde Ache ook al tegen Almere City.

Sparta was na de pauze erg dichtbij de 2-0. Een knal van Laros Duarte spatte uiteen op de onderkant van de lat. Ook invaller Halil Dervisoglu had in de tweede helft de tweede Rotterdamse goal op z'n voet. In blessuretijd raakte NEC-aanvaller Randy Wolters nog de paal.

Door de overwinning op NEC heeft het Sparta van trainer Henk Fraser nu 58 punten, acht minder dan koploper Twente. NEC is de nummer elf van de ranglijst. Twente speelt om 14.30 uur het uitduel tegen nummer drie Go Ahead Eagles. De formatie uit Deventer staat op 54 punten. Het derde duel van de dag is de Limburgse derby tussen Roda JC en MVV. Die wedstrijd begint om 16.45 uur.