FC Twente wint dankzij blunderende Verhulst en staat weer elf punten voor

24-03-2019 16:23 Laatste update: 16:24
149

FC Twente heeft in de strijd om het kampioenschap drie belangrijke punten gepakt. Het leek er even op dat de Tukkers punten zouden gaan verspelen, maar tien minuten voor tijd trokken de bezoekers alsnog aan het langste eind: 1-2.

Eerder op de middag won Sparta met 1-0 van NEC, waardoor FC Twente moest winnen om het verschil weer op elf punten te krijgen. Dat lukte, zij het ietwat gelukkig.

Na iets meer dan een kwartier pakte de koploper van de Keuken Kampioen Divisie de voorsprong. Eerst zag Jari Oosterwijk zijn kopbal nog in de handen van doelman Hobie Verhulst belanden, maar nog geen minuut later knikte Verhulst alsnog de openingstreffer tegen de touwen. In de eerste helft was Twente de betere ploeg, al kreeg Go Ahead Eagles in de eerste helft wel wat kansjes. Na rust veranderde het spelbeeld en leek Twente de kluts kwijt. Go Ahead voerde voor eigen publiek de druk op. Zo schoot Roland Baas naast en slaagde Oosterwijk erin een kopbal van Gino Bosz van doellijn te halen.

FC Twente probeerde de voorsprong te verdedigen tot het eind, maar een kleine twintig minuten voor tijd ging het toch mis. Op aangeven van invaller Vince Gino Dekker kopte Thomas Verheydt de gelijkmaker tegen de touwen. Daarmee leken de Tukkers tegen een nederlaag aan te gaan lopen, maar tien minuten voor tijd kwamen de bezoekers uit het niets weer op voorsprong. Aitor werd de diepte in gestuurd. Hij nam de bal mee en haalde uiteindelijk vanuit een ogenschijnlijk onmogelijke hoek uit. Doelman Verhulst blunderde echter, waardoor Twente alsnog op 1-2 kwam.

In de extra tijd probeerde Go Ahead nog langszij te komen, maar dat lukte niet. Via Rafik Zekhnini kreeg Twente zelfs de beste kans in de slotfase, maar hij stuitte op Verhulst. Door de overwinning van Twente blijft de voorsprong van de Tukkers op Sparta elf punten. De voorsprong op nummer drie Go Ahead is nu zelfs vijftien punten.