Roda JC sluit rotweek af met duur puntenverlies in beladen Limburgse derby

24-03-2019 18:36
39

Roda JC heeft een zege uit handen gegeven in de beladen derby tegen MVV. Het werd na een 2-0 voorsprong alsnog gelijk in de absolute slotfase. Eric van der Luer stond na het ontslag van Robert Molenaar, eerder deze week, voor de eerste keer aan het roer bij Roda.

Een spannende, maar niet al te beste burenruzie tussen Roda en MVV werd in het Parkstad Limburg Stadion in de tweede helft opengebroken door Livio Milts. Hij scoorde in de 52e minuut op aangeven van Mart Remans.

Kort nadat Joeri Schroyen een grote kans op de gelijkmaker had gemist, werd het 2-0. Ditmaal was het Remans zelf die uit een assist van topscorer Mario Engels kon afronden.

Tien minuten voor het laatste fluitsignaal bracht Anthony van den Hurk de spanning terug in de wedstrijd door de 2-1 binnen te schieten. Nadat MVV eerst nog een enorme kans had laten liggen, haalde Jordy Croux even later wél de trekker over. Bij die 2-2 bleef het.

Roda was bij een overwinning opgeklommen naar de zesde plek. Nu blijft de ploeg van Van der Luer op een gedeelde achtste plek steken. Net als de rivaal heeft ook MVV 44 punten. Eerder op de dag won koploper FC Twente bij Go Ahead Eagles (1-2). De Tukkers staan elf punten los aan kop. Sparta won met 1-0 van NEC