LIVE: Duitsland scoort in slot en trekt wedstrijd alsnog naar zich toe (gesloten)

LIVE: Duitsland scoort in slot en trekt wedstrijd alsnog naar zich toe (gesloten)

24-03-2019 22:34 Laatste update: 22:34
390

Het Nederlands elftal speelt zondagavond de tweede wedstrijd in de EK-kwalificatie. Na de ruime overwinning op Wit-Rusland is Duitsland de tegenstander. VoetbalPrimeur houdt je in dit liveblog op de hoogte van alle ontwikkelingen.

Oranje begon de kwalificatiecyclus afgelopen donderdag met een riante 4-0 overwinning op Wit-Rusland. Het Nederlands elftal treedt zondag aan tegen Duitsland en kan met een overwinning al heel vroeg in de kwalificatiereeks hele goede zaken doen met het oog op EK-kwalificatie. Ten opzichte van de wedstrijd tegen de Wit-Russen begint Nederland met Quincy Promes op de plek van Steven Bergwijn. De overige namen zijn hetzelfde.

Voor de Duitse nationale ploeg is het de eerste EK-kwalificatiewedstrijd. Die Mannschaft speelde afgelopen woensdag in een oefeninterland met 1-1 gelijk tegen Servië. Bij Duitsland doen Leroy Sané (licht geblesseerd) en Serge Gnabry (grieperig) gewoon vanaf het begin mee.

Opstelling Nederlands elftal: Cillessen; Dumfries, De Ligt, Van Dijk, Blind; De Roon, De Jong, Wijnaldum; Promes, Memphis, Babel

Opstelling Duitsland: Neuer; Kehrer, Rüdiger, Süle, Ginter, Schulz; Kimmich, Kroos; Goretzka, Sané, Gnabry

Lees ookEK 2020: zó kan Oranje zich kwalificeren en zo zit het met de Nations League