Van der Vaart: Bij Ajax speelt hij ook weinig. Dat vind ik ook gek

Van der Vaart: "Bij Ajax speelt hij ook weinig. Dat vind ik ook gek"

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 20:25zo 24-03-2019 om 20:25

Het kan volgens Rafael van der Vaart geen kwaad om Klaas-Jan Huntelaar in de selectie van het Nederlands elftal te hebben. Huntelaar (35) is al een tijdje international-af, maar kan volgens Van der Vaart nog steeds van grote waarde zijn in de ploeg van Ronald Koeman.

"Ik ben een enorme fan van Klaas. Een oudere speler in een selectie kan goud waard zijn. Als ik bondscoach was zou ik hem erbij nemen", vertelt Van der Vaart, zelf goed voor 109 interlands, bij de NOS. "Bij Ajax speelt hij ook weinig. Dat vind ik ook gek. Als je naar zijn statistieken kijkt, hij scoort áltijd. Ook bij het Nederlands elftal. Soms denk je: hoe is het mogelijk?"

Huntelaar werd door Ajax gehaald als back-up van Kasper Dolberg, maar speelde zich al snel in de basis. Inmiddels moet The Hunter weer genoegen nemen met een plek op de bank. "Ik sprak hem toen ik door Ajax werd uitgenodigd voor de duels met Real Madrid (in de Champions League, red.). Hij zei dat hij zijn rol wist."

"Toen Ajax hem terughaalde, dacht ik al dat Dolberg daar niet blij van zou worden", vervolgt Van der Vaart. "Huntelaar is geen tweede spits en ook nog eens heel erg goed. Daar word je als jonge speler onzeker van."

Huntelaar droeg 76 keer het shirt van het Nederlands elftal en maakte 42 doelpunten voor zijn land. 

Poll

Ben je het eens met Van der Vaart?

(1154 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws