Voormalig NAC-spits Sadiq haalt uit naar Gerrard: 'Had hij de ballen niet voor'

Voormalig NAC-spits Sadiq haalt uit naar Gerrard: 'Had hij de ballen niet voor'

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 21:02zo 24-03-2019 om 21:02

Voormalig NAC Breda-spits Umar Sadiq heeft in een interview met The Sunday Post hard uitgehaald naar Rangers FC-manager Steven Gerrard, die hem in zijn ogen in de kou heeft laten staan. Sadiq maakte in de zomer van 2018 de huurtransfer van AS Roma naar Schotland, maar werd al snel weer teruggestuurd naar Italië. Sadiq speelde vorig seizoen voor NAC.

Sadiq claimt dat hij nog een maandsalaris tegoed heeft van de Schotse topclub en voelde zich niet welkom in Glasgow. "Gerrard bleek anders in elkaar te zitten dan ik dacht", zegt Sadiq. "In het begin wist ik helemaal niets van de transfer naar Rangers. De onderhandelingen tussen Roma en mijn management waren volop gaande. Toen mijn zaakwaarnemer me op de hoogte bracht, uitte ik mijn twijfels. Ik wist niet zeker of het het juiste was om te doen, maar hij verzekerde me dat het goed was voor mij en mijn carrière. Toen belde Gerrard me drie of vier keer, gaf hij me complimenten en zei hij dat hij achter me stond. Dat overtuigde me."

De aanvaller maakte de transfer naar Schotland, maar kreeg naar eigen zeggen geen aanpassingstijd en kwam erachter dat Glasgow met Kyle Lanerty een andere aanvaller had gehaald. "Toen begonnen de echte problemen. Mijn situatie veranderde snel in een echte nachtmerrie. Ineens kreeg ik te horen dat ik niet meer de kleedkamer van het eerste elftal mocht gebruiken. Ik moest me omkleden bij de jeugd. Na een paar dagen werd mij zelfs verboden om mijn auto op de parkeerplaats te parkeren. Ik voelde me beledigd en wilde uitleg, maar die kreeg ik niet."

Sadiq kreeg een boete van 25.000 euro omdat hij een kritische Instagram-post van een fan likete en claimt dat hij zijn salaris van december nog moet krijgen. "Het maakt me helemaal niets uit hoe ze het doen. Toen ik nog speler van Rangers was, gedroeg ik me als een professional en gaf ik alles wat ik had. Nu wil ik niets meer over ze horen. (...) Gerrard had niet eens de ballen om me een-op-een te vertellen wat er aan de hand was. Dat gedrag had ik niet verwacht."

Sadiq speelt nu voor Perugia.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws