Ongelukkige hoofdrol voor De Ligt: Het was vandaag een beetje glad helaas

Ongelukkige hoofdrol voor De Ligt: "Het was vandaag een beetje glad helaas"

Gepubliceerd: zondag 24 maart 2019 om 23:02zo 24-03-2019 om 23:02

Matthijs de Ligt tekende zondagavond zijn eerste interlandgoal aan, maar had verder weinig reden tot juichen. De Ajax-captain baalde volop nadat Oranje in de laatste minuut de 2-3 tegen Duitsland om de oren kreeg.

De ploeg van Ronald Koeman beleefde een valse start. Mede door een glijpartij van De Ligt liep Duitsland al snel uit naar een 0-2 voorsprong. "De bal kwam achter mij en het was vandaag (zondag, red.) een beetje glad helaas", blikte de centrale verdediger in gesprek met de NOS terug op de openingstreffer van Leroy Sané.

In de tweede helft was er echter een heel ander Oranje te zien. "In de eerste helft hadden we misschien een bepaalde angst om Duitsland aan te pakken. In de tweede helft stond het toch al 0-2, dus je moest wat. Dan zie je dat we vrijer spelen, druk zetten en duels winnen."

Vlak voor tijd ging het dan toch mis: Duitsland werd in de slotfase toch nog sterker en tekende in de laatste minuut de 2-3 aan. "Je kunt twee dingen doen: druk vooruit houden, wat de hele tweede helft heel goed ging. Of terugplooien, dan weet je dat je er moeilijk uitkomt. Maar dan moet je wel geconcentreerd blijven en dat deden we niet."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws