Update: PSV komt snel met sponsornieuws: bus rijdt langs Jumbo, Philips en ASML

Update: PSV komt snel met sponsornieuws: bus rijdt langs Jumbo, Philips en ASML

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 13:08ma 25-03-2019 om 13:08

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 13:16ma 25-03-2019 om 13:16

PSV staat op het punt om een baanbrekende sponsordeal te sluiten met een aantal grote bedrijven. Die bedrijven gaan onder de vlag van 'Brainport Eindhoven' het shirt van de Eindhovenaren sponsoren. Dat meldt het Eindhovens Dagblad.

Volgens het medium is de huidige koploper van de Eredivisie 'in vergaande onderhandelingen' met de grootste bedrijven van de regio Zuidoost-Brabant. Bij de gesprekken, die de informele fase voorbij zijn en op directieniveau worden gevoerd, zijn onder meer ASML (chipmachinefabrikant) en VDL (metaalconcern) betrokken.

Het ED spreekt van een 'langjarige en innovatieve deal, die in de eindfase zit'. De sponsoring zal PSV meerdere miljoenen per jaar opleveren. De gezamenlijke shirtsponsors betalen beduidend meer dan de huidige shirtsponsor van PSV, Energiedirect.nl. Die sponsor staat de komende twee jaar nog wel op de achterkant van het shirt.

De verwachting is dat PSV op korte termijn met meer details over de op handen zijnde deal naar buiten zal treden. Duidelijk is wel dat de betrokken bedrijven met de sponsoring niet direct uit zijn op het vergroten van de naamsbekendheid. Wel willen de bedrijven 'Brainport Eindhoven en alle innovaties, kansen en ontwikkelingen in het gebied uitdragen'. 

Update 12.32 uur: PSV hint op social media naar de bekendmaking van de nieuwe hoofdsponsors. De bus van PSV, met daarin onder meer algemeen directeur Toon Gerbrands, gaat diverse bedrijven af in de regio, zo laat de Eindhovense club weten op Twitter. Wordt vervolgd...

Update 13.08 uur: Ook ASML, High Tech Campus Eindhoven en VDL verbinden zich als hoofdparter aan PSV, zo melden het Eindhovens Dagblad en Voetbal International. De Eredivisie-koploper doet zelf nog altijd geheimzinnig op Twitter. Tijdens een persconferentie later vanmiddag wordt meer duidelijkheid gegeven.

Lees meer over: Eredivisie PSV

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws