Kökcü kiest voorlopig voor Oranje: 'Als Turkse A-ploeg komt weet ik het nog niet'

Kökcü kiest voorlopig voor Oranje: 'Als Turkse A-ploeg komt weet ik het nog niet'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 07:07ma 25-03-2019 om 07:07

De Turkse bond heeft geprobeerd de achttienjarige Orkun Kökcü te verleiden voor Turkije te spelen. De middenvelder van Feyenoord richt zijn vizier voorlopig echter op Oranje, zo laat hij weten in gesprek met De Telegraaf.

Kökcü doorliep alle nationale jeugdelftallen en de KNVB heeft laten weten hem een belangrijke speler voor de toekomst te vinden. Ook de Turkse bond hengelde echter al naar zijn diensten. "Ze hebben me weleens gevraagd of het me iets leek, maar dat was voor Turkije onder 19, dus blijf ik liever hier. Als de A-ploeg komt? Dat weet ik nog niet, ik heb er hier nog een gesprekje met de trainer (Maarten Stekelenburg, red.) over", aldus Kökcü.

Volgens Kökcu, momenteel spelend voor Oranje onder 19, komt er veel talent aan. "Jazeker, er komt een goede generatie aan", stelt hij. Kökcü besprak zijn situatie niet met Mohammed Ihattaren, die kan kiezen tussen Nederland en Marokko. "Nee, het gevoel dat hij heeft, kent hij het beste. Of het zonde zou zijn als we weg zouden gaan? Misschien wel, maar als je je hart volgt, kun je de beste beslissing nemen. Mijn hart ligt nu bij Nederland, haha. Ik heb ook niet zoveel waardering gehad vanuit Turkije."

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws