'Ajax geïnteresseerd in Barça-speler: Todibo betrokken in transfer De Ligt'

'Ajax geïnteresseerd in Barça-speler: Todibo betrokken in transfer De Ligt'

25-03-2019 07:26 Laatste update: 09:41
47

Ajax heeft interesse in Jean-Clair Todibo. FC Barcelona heeft met de Franse verdediger een extra troef in handen om Matthijs de Ligt richting Catalonië te halen. Dat meldt Sport maandag.

'Todibo en la operación De Ligt', kopt de krant maandagochtend op de voorpagina. Volgens het medium kan Todibo als ruilmiddel dienen bij de transfer van De Ligt naar Barcelona. Ajax heeft interesse in de negentienjarige Fransman en daar zou ook voorzitter Josep Maria Bartomeu op de hoogte zijn.

Todibo maakte afgelopen zomer de overstap van Toulouse naar FC Barcelona, dat slechts een milljoen euro voor hem betaalde. De Fransman kwam nog niet tot wedstrijdminuten in het eerste van Barcelona. Ajax heeft interesse in de centrale verdediger en dus zou Todibo weleens onderdeel kunnen zijn van de onderhandeling tussen Ajax en Barcelona rond de overgang van De Ligt.

Door Todibo in de deal te betrekken, hoopt Barcelona mogelijk iets van de transfersom van De Ligt af te krijgen. Een andere optie is dat Ajax een bepaald huurbedrag betaalt, afhankelijk van hoe lang de Fransman in Amsterdam speelt.

De negentienjarige aanvoerder van de Amsterdammers lijkt in ieder geval hard op weg naar FC Barcelona. El Mundo Deportivo meldde zondag nog dat De Ligt geen twijfels meer kent en zijn transfer naar Catalonië zo snel mogelijk wil afronden.