Blind wijst op verzachtende omstandigheid: 'Dat wordt hier en daar vergeten'

Blind wijst op verzachtende omstandigheid: 'Dat wordt hier en daar vergeten'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 07:35ma 25-03-2019 om 07:35

Laatste update: maandag 25 maart 2019 om 08:01ma 25-03-2019 om 08:01

Daley Blind baalde na afloop van Nederland - Duitsland van de late nederlaag. Toch vindt de verdediger dat niet moet worden gegeven dat Die Mannschaft een zeer sterke selectie heeft.

"In de eerste helft hebben we het laten liggen", stelt de linksback tegenover De Telegraaf. "We waren niet balvast en hadden weer moeite met hun positiewisselingen. Dat had misschien niet gemogen. Maar we spelen wel tegen een topploeg. Dat wordt hier en daar vergeten. Maar Duitsland heeft nog steeds heel goede spelers."

Volgens Blind ging dat na rust een stuk beter. "Toen durfden we wel man op man te verdedigen. We kwamen verdiend op 2-2 en bleven domineren. Ik had niet het gevoel dat we het dicht moesten gooien in de slotfase. Wij kregen meer kansen dan zij. Maar zo’n late treffer is dan zuur. Met een gelijkspel had alles er heel anders uitgezien", weet hij.

Oranje moet in de kwalificatiegroep de achtervolging inzetten op Noord-Ierland, dat de eerste twee wedstrijden won. "Maar dan moeten we ze maar gewoon inhalen", vindt Blind. "We moeten nu niet in paniek raken. Er komen nog veel wedstrijden en met onze kwaliteiten moeten we bij de beste twee van de poule kunnen eindigen."

Lees ookBuitenlandse pers na verlies Oranje: 'Een marteling voor De Ligt en Van Dijk'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws