Oranje speelt betere helft met Bergwijn: 'Dat komt niet alleen door mij'

Oranje speelt betere helft met Bergwijn: 'Dat komt niet alleen door mij'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 08:30ma 25-03-2019 om 08:30

Steven Bergwijn kwam na een matige eerste helft van Oranje tegen Duitsland binnen de lijnen. Daarna ging het beter lopen, al denkt de PSV-aanvaller niet dat het betere spel direct met zijn invalbeurt te maken had.

"Het was anders neergezet. Dat komt niet alleen door mij. We zetten direct druk en daar hadden ze het heel moeilijk mee", aldus Bergwijn tegenover Voetbal International. Bergwijn stond donderdag nog in de basis tegen Wit-Rusland, maar tegen Duitsland koos bondscoach Ronald Koeman voor Quincy Promes. "De trainer maakt keuzes. Als je erin komt moet je gewoon klaar zijn", aldus Bergwijn daarover.

De PSV-aanvaller kreeg duidelijke instructies mee toen hij het veld in kwam. "Gini (Wijnaldum red.) kwam veel aan de bal en ik moest in de ruimtes erachter spelen en voor diepte zorgen. Mijn invalbeurt was wel oké, denk ik. Ik heb niet heel veel de bal gehad, maar wel een paar goede ballen gegeven."

Bergwijn erkent dat Oranje na de gelijkmaker misschien iets te graag de overwinning over de streep wilde trekken. "Je speelt ook thuis, publiek erachter. Ik denk ook dat we het gevoel hadden dat we 3-2 konden maken. Als je tegen Duitsland van 0-2 naar 2-2 komt, moet je misschien gewoon voor een punt gaan. Maar dat hebben we ook besproken."

Lees ookBuitenlandse pers na verlies Oranje: 'Een marteling voor De Ligt en Van Dijk'

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws