Lijnders wijst op Ten Hag: 'Zonder Schreuder was hem dat misschien niet gelukt'

Lijnders wijst op Ten Hag: 'Zonder Schreuder was hem dat misschien niet gelukt'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 08:35ma 25-03-2019 om 08:35

Pepijn Lijnders heeft geleerd van zijn korte periode als hoofdtrainer van NEC. De 36-jarige Nederlander is blij dat Liverpool-manager Jürgen Klopp direct besloot om hem als assistent terug te halen naar Anfield.

"Natuurlijk heb ik geleerd. Stap nooit tussentijds in, zorg ervoor dat je zeker weet dat je tijd krijgt om te bouwen en, misschien wel het belangrijkste, ga nooit alleen", zegt Lijnders in het Algemeen Dagblad. Hij maakt de vergelijking met Ajax-trainer Erik ten Hag, die lange tijd onder vuur lag in bepaalde kranten. "Moet je nu kijken. Real Madrid verslagen! Met een fantastische Tadic. Zonder zijn assistent Alfred Schreuder was hem dat misschien niet gelukt. Je moet je in je rug gedekt weten als je een andere koers wilt varen."

Lijnders vertolkt die rol zelf bij Liverpool. "Binnen de club verkondig ik het woord van Jürgen. De hoofdtrainer bepaalt het karakter van een ploeg. Zeventig procent van hoe wij spelen komt rechtstreeks van hem." Hij doorbreekt de mythe dat de Duitse manager immer goedlachs is. Nieuwe spelers wacht 'een vuurproef'. "Hij creëert eerst machines om ze vervolgens te managen. Geen robots of superatleten."

"Je mag geen angst kennen, moet continu klaar zijn om te helpen en te jagen. Hij wil enthousiaste teringlijers zien, die ambitieus en mentaal extreem sterk zijn. Die eerste fase is niet makkelijk. Daar moet je echt doorheen", aldus Lijnders.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws