Duidelijkheid op komst in Heerenveen: We gaan met elkaar in gesprek

Duidelijkheid op komst in Heerenveen: "We gaan met elkaar in gesprek"

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 11:55ma 25-03-2019 om 11:55

Yuki Kobayashi staat voor een beslissende week. De 26-jarige middenvelder van sc Heerenveen weet voor 1 april of zijn aflopende contract wordt verlengd bij de nummer tien van de Eredivisie.

"Mijn relatie met de club is goed", zei Kobayashi tegen Voetbal International voordat hij vertrok naar Japan om in actie te komen met de nationale ploeg. "We gaan met elkaar in gesprek om te kijken wat iedereen wil en wat er mogelijk is."

De Japanner heeft een aflopend contract in Friesland. De club beschikt over een optie om het contract van Kobayashi te verlengen met twee jaar. Of dit gaat gebeuren, is nog maar de vraag. De middenvelder kost de club namelijk veel geld omdat hij een speler van buiten de EU is. 

Kobayashi speelde tot dusver 22 wedstrijden in de Eredivisie dit seizoen. Deze week moet blijken of hij langer onderdeel blijft van de selectie van trainer Jan Olde Riekerink. Kobayashi speelde afgelopen vrijdag voor het eerst in twee jaar een interland. Hij viel in tegen Colombia, dat met 0-1 te sterk was voor Japan. 

Lees ook: Transfervrij vertrek bij Heerenveen hangt in de lucht: "Ik heb nog niets gehoord"

Poll

Moet Heerenveen Kobayashi behouden?

(441 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws