Brood onthult op eerste werkdag afspraak met NAC: 'Moeten ze niet willen'

Brood onthult op eerste werkdag afspraak met NAC: 'Moeten ze niet willen'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 15:27ma 25-03-2019 om 15:27

Ruud Brood wil nog geen uitspraken doen over komend seizoen. De kersvers trainer van NAC Breda stond maandag voor de eerste keer op het trainingsveld. 

Brood, opvolger van Mitchell van der Gaag, signeerde afgelopen week een contract tot het einde van het seizoen bij de hekkensluiter van de Eredivisie. Dat deed hij bewust. "Mijn focus ligt op de korte termijn, daar wil ik invloed op hebben", zegt de voormalig assistent-trainer van PSV in gesprek met BN DeStem

"Straks komen er met een technisch manager en algemeen directeur nieuwe mensen bij. Dan hebben we evaluatiegesprekken en zien we verder. Die afspraak is er. Het is niet gezegd dat ik volgend seizoen trainer van NAC ben. De club moet dat ook niet willen. Eerst dit seizoen."

Assistenten
De technische staf van Brood is in de afgelopen week compleet op de schop gegaan: Rob Penders en Maurice Verberne vertrokken, Willem Weijs en Regillio Vrede kwamen voor de twee in de plaats. "Willem komt van de O19, daar zit een gedachte achter. In zijn gedrevenheid en ambitie is hij natuurlijk wel een mannetje, maar ik denk zeker dat hij iets kan toevoegen", legt Brood uit.

"Regillio kan verbinden, heeft empathisch vermogen. Hij is bijna twee meter groot, een soort bodyguard. Als er lastige supporters zijn, kan je hem altijd naar voren schuiven", besluit hij met een knipoog.

Met nog acht wedstrijden te gaan in de Eredivisie heeft NAC een achterstand van acht punten op FC Emmen. De Parel van het Zuiden speelt zondag in eigen huis tegen VVV-Venlo. 

Poll

Gaat het Brood lukken om NAC in de Eredivisie te houden?

(2367 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws