'Er is geen voorstel gedaan, mijn vertrek bij PSV deed en doet nog steeds pijn'

'Er is geen voorstel gedaan, mijn vertrek bij PSV deed en doet nog steeds pijn'

25-03-2019 16:18 Laatste update: 16:33
36

De manier waarop hij 2010 vertrok bij PSV, zit André Ooijer nog altijd niet lekker. Dat vertelt de voormalig verdediger in gesprek met Pro Shots Magazine. 

In 2009 maakte Ooijer de overstap van Blackburn Rovers naar Eindhoven. Hij signeerde een éénjarig contract bij PSV. "Dat ik terugkeerde naar PSV was niet zo raar, ik heb daar mijn mooiste jaren gekend. Alleen had ik nu te maken met concurrentie in de vorm van Salcido."

"Mijn contract was maar voor een jaar, niet gek natuurlijk, ik was al 35", gaat Ooijer verder. "Maar toen kwam na het seizoen onherroepelijk de vraag: wat gaan we doen? Verlengen of niet verlengen? Die vraag legde ik neer bij trainer Fred Rutten."

"Helaas bleef het antwoord steeds maar uit. De lezing was dat ik niet op de bank wilde zitten en te veel verdiende. Er is nooit een voorstel gedaan of een vraag geweest om een andere rol in te vullen. Het vertrek deed en doet nog steeds pijn."

Na het WK 2010 in Zuid-Afrika met Oranje verkaste Ooijer naar Ajax. In 2012 beëindigde hij zijn loopbaan, om twee jaar later alsnog terug te keren bij PSV. Ooijer is daar nu actief als jeugdtrainer en commercieel medewerker.