Geruchtmakend ontslag voor NAC-icoon Penders: 'Niet zoals ik zou willen'

Geruchtmakend ontslag voor NAC-icoon Penders: 'Niet zoals ik zou willen'

Gepubliceerd: maandag 25 maart 2019 om 19:02ma 25-03-2019 om 19:02

NAC Breda-directrice Nicole Edelenbos zorgde vrijdag voor grote consternatie door clubicoon Rob Penders op staande voet te ontslaan. De oud-verdediger en huidig assistent-trainer liep al negentien jaar lang rond bij de Eredivisie-hekkensluiter, maar werd door middel van een telefoontje bedankt voor bewezen diensten.

NAC stelde Ruud Brood vrijdag aan als opvolger van de ontslagen trainer Mitchell van der Gaag en besloot dat er voor Penders geen plek was in de nieuwe technische staf. "Het eerste wat ik vrijdagochtend deed voordat ik in de auto stapte, was Rob bellen", vertelt Edelenbos aan Omroep Brabant. "Dat was natuurlijk een vervelend bericht. Ik wil dan ook heel snel met hem aan tafel om te bespreken of er andere interne mogelijkheden zijn. Daar heeft hij geen gebruik van willen maken."

De beslissing van Edelenbos bracht veel woede onder de NAC-fans teweeg. "Zij zijn er niet blij mee en ik ben er ook niet blij mee", benadrukt ze. "Het was helemaal niet zoals ik het zou willen. Onder normale omstandigheden, wanneer er meer tijd is, zou ik dit nooit zo doen. Maar iemand moet de boodschap overbrengen."

Lees ook: 'NAC-icoon Penders krijgt telefoontje van directie: ontslag op staande voet'

Poll

Komt NAC nog van de laatste plaats af?

(2306 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws