Telegraaf: Toptalent van AZ (16) verkiest Ajax boven PSV, Chelsea en Dortmund

Telegraaf: Toptalent van AZ (16) verkiest Ajax boven PSV, Chelsea en Dortmund

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 06:54di 26-03-2019 om 06:54

Laatste update: dinsdag 26 maart 2019 om 09:26di 26-03-2019 om 09:26

Rio Hillen gaat de jeugdopleiding van AZ naar alle waarschijnlijkheid verruilen voor die van Ajax, meldt De Telegraaf dinsdagochtend. De zestienjarige verdediger met Braziliaanse roots geldt als één van de grootste talenten in de Alkmaarse gelederen.

Maandagavond sijpelden er al geruchten door dat de jeugdinternational Alkmaar voor Amsterdam zal verruilen. De Telegraaf schrijft een dag later dat Hillen de technische beleidsbepalers van AZ al heeft geïnformeerd over zijn vertrekwens.

De jonge linkspoot werd ook gevolgd door PSV, Chelsea en Borussia Dortmund, maar heeft zijn keuze laten vallen op Ajax. Naar verwachting gaan Hillen en zijn zaakwaarnemers binnenkort met de Amsterdammers om tafel: inzet is een contract voor drie seizoenen.

Hoeveel AZ zal ontvangen voor Hillen, is nog niet duidelijk. De verdediger vierde begin maart zijn zestiende verjaardag en tekende toen zijn eerste verbintenis in Alkmaar. AZ en Ajax behoren tot het rijtje Eredivisie-clubs dat in november een zogeheten gentlemen's agreement sloot: wanneer men besluit om in elkaars jeugdopleiding te shoppen, moet daar een dubbele opleidingsvergoeding tegenover staan.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws