Ajax en PSV trekken aan broertje Van den Berg: 'We kunnen niks'

Ajax en PSV trekken aan broertje Van den Berg: 'We kunnen niks'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 10:15di 26-03-2019 om 10:15

Laatste update: dinsdag 26 maart 2019 om 10:18di 26-03-2019 om 10:18

PEC Zwolle lijkt de talentvolle Rav van den Berg (15) kwijt te raken aan Ajax of PSV. Volgens De Stentor zet PEC alle zeilen bij om het broertje van Sepp van den Berg voor de club te behouden.

De vijftienjarige Van den Berg heeft de clubs voor het uiktkiezen en sprak al met Ajax en PSV. "Of hij vertrekt, gaan we zien. We voeren hierover gesprekken met zijn familie. We willen hem hier houden, door te vertellen wat wij hebben, wat we kunnen bieden en welk plan we met hem voor ogen hebben", aldus technisch directeur Gerard Nijkamp tegenover De Stentor.

Voor PEC zou het vertrek van Van den Berg een flinke aderlating zijn. Daarmee zou het niet alleen een groot talent kwijtraken, maar de club zou ook niet meer dan een opleidingsvergoeding ontvangen. Clubs mogen namelijk pas profcontracten voor drie jaar aanbieden als een speler zestien jaar is. "Daarom kunnen we niks", erkent Nijkamp.

Nijkamp snapt dat het voor Van den Berg interessant is om bij bijvoorbeeld Ajax te voetballen. "Maar is dat goed voor zijn opleiding? Voor zijn sociale omgeving? Voor zijn studie? Daar hebben we het ook met de familie over." Nijkamp erkent dat het een veelvoorkomend probleem is dat spelers al voor hun zestiende worden weggekaapt. "Het is voor ons ontzettend lastig spelers zo hier te houden. En er wordt aan meer spelers getrokken. Niet alleen aan Rav."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws