Den Bosch wacht nog altijd op groen licht: 'Euforische gevoel van overname is weg'

Den Bosch wacht nog altijd op groen licht: 'Euforische gevoel van overname is weg'

26-03-2019 10:58
79

FC Den Bosch wacht al maanden op goedkeuring voor de overname van FC Den Bosch door de Georgiër Kakhi Jordani. De KNVB kan nog altijd geen uitsluitsel geven over de overname van de club. Directeur Paul van der Kraan noemt het 'rampzalig'. 

"Dit is een verloren seizoen voor de organisatie van FC Den Bosch. We hebben een jaar stilgestaan", stelt hij in gesprek met NRC. Het uitblijven van groen licht heeft volgens Van der Kraan grote gevolgen voor de club. "Alle bedrijfsprocessen liggen stil. Je kunt niks doen. We moesten bijvoorbeeld voor 14 maart een optie lichten van een speler. Dat kon niet, want we wisten niet of we een nieuwe eigenaar zouden krijgen en dus voldoende geld hebben."

Van der Kraan stelt dat Den Bosch heel veel geld kwijt is aan juristen, accountants en notarissen. "Dat gaat om meer dan een ton. Dat is het tienvoudige van wat een club als Den Bosch daar normaal aan kwijt is", meent hij. Jordania heeft een achtergestelde lening verstrekt aan Den Bosch. "Daardoor hebben we nu een spelersgroep die we anders nooit hadden kunnen betalen. Via die lening betalen we ook de juristen, accountants en notarissen."

"Het euforische gevoel van de overname is al lang weg", vervolgt Van der Kraan. "Het was echt niet leuk hier de afgelopen maanden. Volgende week vertrek ik naar Twente (waar hij algemeen directeur wordt red.), maar Den Bosch heeft nog steeds niet definitief een nieuwe eigenaar. Acht maanden onderzoek is voor een club als Den Bosch rampzalig. De KNVB is onze belangenorganisatie. Daar heb ik het afgelopen jaar niks van gemerkt."