Wotte baalt van ontbreken Mazraoui: 'Als A-team nou officiële interlands had...'

Wotte baalt van ontbreken Mazraoui: 'Als A-team nou officiële interlands had...'

26-03-2019 11:35
19

Mark Wotte had met Jong Marokko graag de beschikking gehad over Ajax-back Noussair Mazraoui. De 58-jarige trainer greep afgelopen weeekend naast kwalificatie voor de Olympische Spelen en werd vervolgens de laan uitgestuurd.

Volgens Wotte had het zijn ploeg geholpen als hij de beschikking had gehad over Mazraoui. "Ik draag het Marokkaanse voetbal een warm hart toe en ben 3,5 jaar goed behandeld door de bond. Geen kwaad woord, alleen had ik hier wel de pest over in: ik kon drie belangrijke spelers niet oproepen", verklaart hij tegenover het Algemeen Dagblad.

"De spits van Leganés uit Spanje, verdediger Achraf Hakimi uit het eerste van Dortmund en Mazraoui dus. Die geven het elftal een enorme boost. En als het A-team van Marokko nou officiële interlands had moeten spelen... Maar die speelden vriendschappelijk", vervolgt Wotte.

Dat Wotte werd ontslagen na het mislopen van de Spelen kwam voor hem niet als een verrassing. "Toen we dit weekeinde met 1-0 wonnen van Congo na een 2-0 nederlaag in de heenwedstrijd, wist ik wat de gevolgen zouden zijn. Het olympisch elftal houdt op te bestaan. En daarmee stopt het ook voor mij."

Lees ookWotte vertrekt bij Marokkaanse voetbalbond: 'Mijn contract is beëindigd'