Ajax heeft geen boodschap aan boze Twente-fans: '185 kaarten is voldoende'

Ajax heeft geen boodschap aan boze Twente-fans: '185 kaarten is voldoende'

26-03-2019 14:05 Laatste update: 14:22
272

FC Twente-fans balen als een stekker, maar Ajax wil van geen wijken weten: het mogelijke kampioensduel tussen Jong Ajax en Twente, op 19 april aanstaande, wordt 'gewoon' afgewerkt op sportcomplex De Toekomst. 

Woordvoerder Sophie Moerman laat dat weten aan De Telegraaf. Supportervereniging Vak-P deed maandag z'n beklag over het feit dat er op De Toekomst slechts 185 kaarten beschikbaar zijn voor fans uit Enschede. Twente, dat elf punten los staat in de Keuken Kampioen Divisie, kan over enkele weken mogelijk de landstitel binnenslepen in Amsterdam.

"De Toekomst voldoet aan alle eisen die de KNVB aan een stadion betaald voetbal stelt. Daarnaast geldt dat het bezoekersvak een minimumcapaciteit van 2,5% van het gehele stadion moet betrekken", luidt de officiële reactie van Ajax.

"Met 185 kaarten voldoet Ajax ruim aan deze eis. Ajax loopt zelf ook regelmatig tegen de situatie aan waarin de capaciteit van een uitvak niet voldoet aan de vraag van onze supporters."

Vak-P heeft laten weten dat fans nu op eigen initiatief naar Amsterdam zullen reizen en daar op een nog onbekende locatie een feest organiseren. "Als supporters zonder kaartje besluiten op eigen gelegenheid richting Amsterdam af te reizen, zal dit een openbare orde-kwestie worden", waarschuwt Moerman.