Castaignos ontkent statement van Sporting: 'Een uur later las ik dat overal'

Castaignos ontkent statement van Sporting: 'Een uur later las ik dat overal'

Gepubliceerd: dinsdag 26 maart 2019 om 15:08di 26-03-2019 om 15:08

Luc Castaignos is aangenaam verrast over zijn eerste weken bij Gyeongnam FC in Zuid-Korea. Dat laat de 26-jarige spits weten in gesprek met VTBL. Anderhalve maand geleden signeerde Castaignos een driejarig contract in Azië. 

Voordat hij zijn handtekening zette bij Gyeongnam, was Castaignos al op bezoek geweest bij de club. "Het is toch een enorme stap. Die maak je niet zomaar. Ik ben daarom eerst eens gaan kijken hoe het hier is. Een leuk contract is niet alles, je moet ook een mooi leven op kunnen bouwen", legt de aanvaller uit. "Ik kwam met weinig verwachtingen, maar het heeft me positief verrast hoe het voetbal hier leeft. Ze doen er alles aan om stappen te zetten voor het land, maar voor het hele continent op voetbalgebied."

Sporting Lissabon liet in februari weten dat het doorlopende contract van Castaignos was verscheurd. Dat klopt volgens hem niet. "Een uur nadat ik mijn handtekening had gezet, las ik overal dat mijn contract ontbonden was. Als Sporting die eer wil hebben, dan mogen ze dat van mij."

Fysiek
De voormalig spits van onder meer Feyenoord, FC Twente en Vitesse is best onder de indruk van het niveau van de Zuid-Koreaanse competitie. "Het is een vrij fysieke competitie. Niet zo tactisch als dat we in Europa kennen. Het gaat veel op en neer. Ik moet zeggen dat er best veel aardige spelers rondlopen, die met name technisch vaardig zijn. Je moet het zien als een mix tussen fysiek en techniek en daarbij een enorm loopvermogen."

Logo Bundesliga

Check hier de hoogtepunten van de afgelopen Bundesliga-speelronde

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws