'Naast Ajax zijn er meer clubs geïnteresseerd, hij gaat er goed mee om'

'Naast Ajax zijn er meer clubs geïnteresseerd, hij gaat er goed mee om'

26-03-2019 15:23
31

Kjell Scherpen doet er verstandig aan om nog minimaal één seizoen bij FC Emmen te blijven. Dat zegt zijn collega Peter van der Vlag in gesprek met RTV Drenthe. 

Van der Vlag is dit seizoen reservekeeper in Emmen, achter de doorgebroken Scherpen (19). Eerder deze maand werd bekend dat Ajax een oogje heeft op de tiener. "Sinds kort speelt het verhaal Ajax. En er zijn meer clubs geïnteresseerd. Hij gaat daar heel goed mee om", aldus Van der Vlag.

"Of ik hem adviseer? Nee, dat moet hij zelf bepalen samen met zijn familie. Belangrijkste is dat hij blijft spelen. Het mooiste zou zijn dat dat nog een jaar bij FC Emmen kan."

Topkeeper
Alfons Arts, oud-speler van Emmen, is dezelfde mening toegedaan. "Jongens van zijn leeftijd moeten wekelijks spelen. Op het niveau waar hij nu keept kan hij het meeste leren. Wat ik voorspel? Ik zie voor hem een grote carrière weggelegd. Ik denk dat hij een topkeeper in Engeland wordt."

Scherpen zelf houdt zich op de vlakte. De sluitpost is naar eigen zeggen 'niet bezig' met alle geruchten. "Ik speel met FC Emmen eerst nog acht zeer belangrijke wedstrijden en dan ga ik pas nadenken over de toekomst."