Ajax slaat belangrijke slag en legt ontdekker van onder meer Lukaku vast

Ajax slaat belangrijke slag en legt ontdekker van onder meer Lukaku vast

26-03-2019 18:30
76

Ajax heeft Angelo De Gruyter gestrikt als nieuwe talentscout. De Belg was liefst zeventien jaar actief voor Anderlecht en staat in eigen land te boek als de ontdekker van spelers als Romelu Lukaku, Dennis Praet en Leander Dendoncker.

De 47-jarige De Gruyter heeft een aflopend contract bij Anderlecht en kreeg heel wat aanbiedingen. Ook Ajax zag zijn kans schoon. Eind januari nam de Nederlandse topclub contact op. "Met Marc Overmars van Ajax Amsterdam", blikt de scout in gesprek met Radio 2 terug op het telefoontje van de directeur spelersbeleid van Ajax.

De Gruyter ging in op het aanbod en zal voortaan in België en Frankrijk spelers zoeken voor de O17, O19, O21 en het eerste elftal van Ajax. "Ajax heeft een zeer gespecialiseerd computerprogramma waarin nagenoeg alle spelers van de wereld te vinden zijn. Administratief zal ik minder werk hebben dan op Anderlecht, maar ik zal héél veel voetbalwedstrijden (moeten) zien en weinig thuis zijn."

De scout was een belangrijke pion bij Anderlecht. Op 1 juli maakt De Gruyter de overstap naar Ajax, waar hij zijn handtekening onder een driejarig contract heeft gezet.