Ajax moet vrezen door prijzendroogte: 'Ziggo wil misschien minder gaan betalen'

Ajax moet vrezen door prijzendroogte: 'Ziggo wil misschien minder gaan betalen'

26-03-2019 20:15 Laatste update: 21:02
189

De prijzendroogte in Amsterdam kan wel eens gevolgen hebben voor de sponsordeal van Ajax met Ziggo. Dat vertelt clubwatcher Mike Verweij in een podcast van De Telegraaf.

Ziggo maakt op dit moment nog zo'n acht miljoen euro exclusief bonussen over per seizoen. "Ajax is al vier jaar geen kampioen en dat steekt. Het is ook de reden dat Ziggo uiteindelijk misschien minder wil gaan betalen in het nieuwe contract", stelt Verweij. "Dat soort partijen wil geassocieerd worden met prijzen en Ajax wint al heel lang geen prijzen."

De indrukwekkende Europese prestaties kunnen dat ook niet camoufleren. "Kennelijk is dat ze toch minder waard dan landskampioen worden." Het betekent dat de druk op de Ajacieden 'heel groot' is, zeker nu de kraker tegen PSV wacht. "Er wordt in Amsterdam vanuit gegaan dat ze wel even winnen, ook door de fans", aldus Verweij. "Maar PSV hoeft niet en ze hebben fantastische spelers om lekker te kunnen 'luizen'."

Pröpper
Verweij ging ook in op de vermeende interesse van Ajax in Davy Pröpper. "Ajax heeft een lijst met een speler of vijftig. Daar staat ook Martin Odegaard op. Dat zijn jongens waar ze nu op dit moment nog geen werk van maken. Pröpper is wel in beeld, maar nog geen target op dit moment. Er zingen een heleboel namen rond. Daar is Pröpper er één van."