'ME in Maastricht bekogeld met vuurwerk en stenen na terugkeer spelersbus MVV'

'ME in Maastricht bekogeld met vuurwerk en stenen na terugkeer spelersbus MVV'

26-03-2019 23:23
20

Naast de ongeregeldheden in het Parkstad Limburg Stadion na de Zuid-Limburgse derby tussen Roda JC en MVV (2-2) worden nu ook een aantal incidenten in Maastricht onderzocht door de politie. MVV-fans zouden op de snelweg zijn gaan staan en ME'ers hebben bekogeld met vuurwerk en stenen.

De Maastrichtse fans bekeken het beladen duel op een groot scherm in Stadion de Geusselt omdat zij gezamenlijk besloten hadden niet naar Kerkrade af te reizen. Toen de spelersbus na de wedstrijd terugkeerde in Maastricht liepen enkele honderden fans de drukke N2 op om de selectie en staf te verwelkomen, schrijft Dagblad de Limburger.

Daarbij werd volgens de krant met vuurwerk en stenen naar de ME gegooid, die de MVV-fans van de snelweg af probeerde te krijgen. De politie is nu een onderzoek gestart naar de incidenten en roept mensen die beelden hebben van de ongeregeldheden op die op te sturen naar de politie.

MVV heeft ondertussen een statement afgegeven waarin teleurstelling wordt uitgesproken over het feit dat supporters op de snelweg zijn gaan staan. "Door het onrechtmatig betreden van de snelweg wordt een strafbaar feit begaan en worden mensenlevens in gevaar gebracht. Dat is onacceptabel", luidt het.