'Complete' Marin onderweg naar Ajax: 'Hij blinkt eigenlijk nergens écht in uit'

'Complete' Marin onderweg naar Ajax: 'Hij blinkt eigenlijk nergens écht in uit'

27-03-2019 15:30 Laatste update: 15:31
78

Ajax-target Razvan Marin is qua type voetballer niet te vergelijken met Frenkie de Jong. De Roemeen van Standard Luik is inderdaad meer een speler à la Steven Gerrard, met veel drive en een goed afstandsschot. Dat vertelt Vincent Haegeman, redacteur van Voetbalprimeur.be, aan deze website. 

De Telegraaf onthulde maandag dat de 22-jarige Marin op het punt staat om naar Amsterdam te verkassen. Ajax gaat naar verluidt zo'n 12 miljoen euro aftikken voor de international van Roemenië. Haegeman zag Marin sinds zijn transfer van Viitorul Constanța naar Standard in de winter van 2017 veel in actie. "Zijn sterke punten zijn z'n traptechniek en spelinzicht. Daarnaast heeft hij de voorbije twee jaar vooral progressie gemaakt op fysiek vlak. Zijn motor is echt groot. Het is een complete middenvelder, die eigenlijk in niks écht uitblinkt."

Wedden

Meer odds

Lees ook: Vormer over 'heel goede' Marin: 'Hij heeft dat veel minder dan Frenkie de Jong'

Fans en media vergeleken Marin al meerdere malen met een jonge uitvoering van Steven Gerrard. Dat snapt Haegeman wel. "Qua type komt het grotendeels overeen, ja. Marin scoort iets moeilijker. Ik hoor ook dat hij een echte aanjager is bij Standard, dat heeft dan voornamelijk met zijn loopvermogen te maken."

Ballen veroveren
In De Telegraaf viel te lezen dat AS Roma eveneens concreet is voor Marin. "Misschien kan hij meer leren in Italië, omdat het er daar iets tactischer aan toe gaat. Daar komt hij wellicht beter tot zijn recht, want het is wel een intelligente voetballer", stelt Haegeman. "Technisch heeft hij zeker de kwaliteiten voor Ajax - al is het ook zeker geen Ziyech of Tadic. Hij moet het echt van z'n fysiek hebben."

Een directe opvolger van Frenkie de Jong - door Ajax al verkocht aan FC Barcelona - is Marin dus sowieso niet. "Nee, dat is iemand die een mannetje voorbij dribbelt, de laatste pass kan geven. Marin is dat toch minder. Hij is iemand die ballen verovert, inspeelt, bijsluit en vanuit de tweede lijn op doel schiet." 

(Paul Audenaerd/VoetbalPrimeur)