'Ajax waarschuwde Argentijnse voetbalbond voor blessure Tagliafico'

'Ajax waarschuwde Argentijnse voetbalbond voor blessure Tagliafico'

27-03-2019 08:12
53

Argentinië speelde dinsdagavond een oefenwedstrijd tegen Marokko, maar vice-captain Nicolas Tagliafico kwam niet in actie. Ajax heeft de Argentijnse bond gewaarschuwd voor de klachten die de linksback heeft.

Dat meldt TNT Sports. Tagliafico leek ongeschonden uit de strijd te zijn gekomen bij Ajax, dat de afgelopen weken de wedstrijden in moordend tempo afwerkt. Schijn bedriegt, want naar verluidt heeft de vleugelverdediger klachten aan zijn linkerheup.

Ajax wist hiervan en heeft de Argentijnse bond op de hoogte gebracht. Daardoor besloot bondscoach Lionel Scaloni om tegen Marokko geen gebruik te maken van Tagliafico. Hij werd vervangen door Marcos Acuna. Argentinië won het oefenduel met 0-1.

Bij Marokko ontbrak Tagliafico's ploeggenoot Hakim Ziyech. De middenvelder zat helemaal niet bij de selectie omdat hij door een kuitblessure nog altijd niet fit genoeg is om te spelen. Het is de vraag of Ziyech op tijd fit is voor de cruciale clash met PSV van aankomende zondag. 

Ziyech ontbrak tegen PEC Zwolle vanwege kuitklachten en moest tegen AZ al vroeg worden gewisseld. Daarna stonden twee interlands met Marokko voor de deur. Ziyech reisde wel af naar zijn geboorteland, maar bekeek het meeste gedeelte vanaf de zijlijn.