Levende legende Bergkamp duikt op in Almere: 'Moet ik pers doen? Nee toch?'

Levende legende Bergkamp duikt op in Almere: 'Moet ik pers doen? Nee toch?'

27-03-2019 08:20
21

Dennis Bergkamp heeft tijdens zijn eerste dagen als vrijwillig assistent-trainer van Jong Almere City niet heel veel zin om met de pers te praten. Wel liet hij in gesprek met de Volkskrant iets los over Ajax. 

Een week geleden werd bekend dat voormalig superspits Bergkamp (49) aan de slag gaat in Almere. Hij is tot het einde van het seizoen actief als assistent van Jong Almere City, een ploeg die uitkomt in de Tweede Divisie. Het is de eerste klus van Bergkamp sinds zijn gedwongen vertrek bij Ajax in de winter van 2017. Mitchell, de twintigjarige zoon van Bergkamp, speelt voor Jong Almere. 

Verslaggevers van onder meer FOX Sports wilden graag met de Arsenal-legende babbelen. Zijn reactie, opgetekend door de Volkskrant: "Ik ben vrijwilliger, moeten vrijwilligers ook pers doen? Nee toch?" En: "Ik heb gewoon niet veel te zeggen. Behalve dat ik het heel leuk vind. Ik help graag."

Wél liet Bergkamp zich nog kort uit over Ajax. "Ik vind het mooi om te zien dat jongens die je vanaf zo (brengt zijn hand naar zijn middel) kent, heel goed spelen. Natuurlijk is er een ander verhaal. Maar ik kan dat goed scheiden. Zoveel voetbal kijk ik trouwens niet."

Zijn verrassende avontuur in Almere voelt goed. "Ik had er even geen behoefte aan na wat er was gebeurd. Ik ben ook niet echt op zoek geweest. Dit kwam op mijn pad, het voelde goed, zo werkt dat."

Video player

Check de laatste video’s
Meer video’s

Plaats een reactie