Sport: PSG deed De Ligt gigantisch aanbod, Barcelona hoopt op snel akkoord

Sport: PSG deed De Ligt gigantisch aanbod, Barcelona hoopt op snel akkoord

27-03-2019 08:33 Laatste update: 08:36
50

FC Barcelona-president Josep Mario Bartomeu heeft dinsdag met de top van Ajax onderhandeld over een transfer van Matthijs de Ligt. Beide clubs willen een deal rondmaken voor de Champions League-wedstrijden van Ajax tegen Juventus.

Dat meldt Sport. Bartomeu was samen met collega Oscar Grau in Amsterdam voor een vergadering van de European Club Association (ECA). Rond die vergadering heeft Ajax gesproken met Bartomeu. Een akkoord tussen de clubs ligt er nog niet, maar het is aannemelijk dat beide partijen elkaar wel de hand gaan schudden. Zodra er een persoonlijk akkoord is bereikt met De Ligt, zal een akkoord met Ajax niet lang op zich laten wachten, verwacht Sport.

Barcelona heeft concurrentie van onder meer Juventus, Bayern München en Paris Saint-Germain. Juventus had wekenlang de beste papieren, terwijl de club uit Parijs De Ligt een duizelingwekkend financieel aanbod heeft gedaan. Tot nu toe zonder succes. 

Barcelona heeft inmiddels een bod neergelegd bij Ajax. De Catalanen hopen voor De Ligt ongeveer net zoveel te betalen als voor Frenkie de Jong, maar de kans is groot dat zaakwaarnemer Mino Raiola gaat schermen met aanbiedingen van andere clubs, aldus Sport. Daardoor moet Barcelona met meer geld over de brug komen om de deal af te ronden.