Exit bij Feyenoord na incident: Druppel die de emmer deed overlopen

Exit bij Feyenoord na incident: "Druppel die de emmer deed overlopen"

27-03-2019 09:03
53

Het feit dat Feyenoord met het beloftenteam niet deelneemt aan de voetbalpiramide, was voor Mats Knoester een belangrijke reden om eieren voor zijn geld te kiezen en de club te verlaten. Dat vertelt de twintigjarige verdediger in gesprek met het Rotterdams Dagblad.

Na liefst veertien jaar in de jeugdopleiding van Feyenoord koos Knoester in januari voor een transfer naar Heracles Almelo. "Na mijn blessure kwam ik bij Feyenoord O19 terecht, wat best logisch is na een jaar afwezigheid. Maar nieuws over eventueel aansluiten bij het eerste bleef uit", blikt hij terug.

Jong Feyenoord is actief in de reservecompetitie - níet in de Keuken Kampioen Divisie. Regelmatig is er op trainingen sprake van een spelerstekort bij het elftal. "Dan kom je terug van een blessure en kom je daarin terecht", zegt Knoester. "Toen besloot ik dat ik verder moest kijken."

Er was natuurlijk óók nog het akkefietje met Crysencio Summerville. Knoester werd in de kleedkamer fysiek bedreigd door een familielid van zijn Feyenoord-collega. Veel wil de verdediger daar nu niet meer over kwijt. 

"Elke journalist vraagt ernaar en ergens snap ik dat wel. Zo werkt het wereldje. Ik heb het uiteindelijk achter mij gelaten, maar het was wel de druppel die de emmer deed overlopen. Ik wilde niet nog een halfjaar met zes man trainen op een bijveld. Ik wilde een plan, perspectief, en daarvoor moest ik verder kijken."