'Feyenoord vreest 'reëel doemscenario': afscheid mogelijk in lege Kuip'

'Feyenoord vreest 'reëel doemscenario': afscheid mogelijk in lege Kuip'

27-03-2019 10:46 Laatste update: 11:34
210

Feyenoord houdt voorzichtig rekening met een doemscenario waarin het in een lege Kuip afscheid moet nemen van Robin van Persie en Giovanni van Bronckhorst. Dat meldt het Algemeen Dagblad. De aanklager betaald voetbal onderzoekt het afsteken van vuurwerk bij het begin van de verloren bekerwedstrijd tegen Ajax.

Volgens het Algemeen Dagblad vreest Feyenoord zo'n 'reëel doemscenario', al hoopt het dat de KNVB slechts besluit tot het geven van een boete. Het is niet voor het eerst dat Feyenoord-fans in de fout zijn gegaan met vuurwerk. Volgende week blijft Vak S al leeg als Feyenoord het in eigen stadion opneemt tegen sc Heerenveen. Dat is het gevolg van vuurwerk dat de Feyenoord-aanhang aanstak tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen PSV (2-1). Daarvoor kregen de Rotterdammers ook al een boete van 15.000 euro.

Wedden

Meer odds

Daarop volgde nog eens een rekening van 25.000 euro voor het afsteken van vuurwerk tijdens de gewonnen competitiewedstrijd tegen Ajax (6-2). Voor de bekerwedstrijd tegen Ajax werd opnieuw vuurwerk afgestoken. Het is afwachten waar de KNVB dit keer toe besluit.

Volgens het AD vreest men in Rotterdam dat de KNVB besluit om Feyenoord een wedstrijd in een volledig lege Kuip te spelen. Mocht Feyenoord de play-offs ontlopen speelt het op 12 mei de laatste competitiewedstrijd, thuis tegen ADO Den Haag. 'Stel dat de KNVB wederom vakken of misschien wel een heel stadion leeg wil hebben. Kunnen ze het in Zeist dan maken om dat op 12 mei te doen, de dag dat Robin van Persie (35) afscheid neemt als profvoetballer?', vraagt het AD zich hardop af.

Van Bronckhorst vertrekt aan het eind van het seizoen als trainer van de Rotterdammers. Van Persie hangt na dit seizoen zijn kicksen aan de wilgen.

Lees ookFeyenoord opnieuw bestraft om vuurwerk, club moet nóg een straf vrezen