Van der Sar over strijd op drie fronten: 'Een kan ten koste gaan van het ander'

Van der Sar over strijd op drie fronten: 'Een kan ten koste gaan van het ander'

27-03-2019 11:07 Laatste update: 11:10
49

Edwin van der Sar vindt dat Ajax van wedstrijd tot wedstrijd moet leven. De Amsterdammers zijn nog in de race voor drie prijzen en moeten proberen die alledrie in de wacht te slepen.

"Een prijs is een prijs en dus is de KNVB-beker ook een prijs voor ons", stelt de Ajax-directeur tegenover De Telegraaf. "Ik ben directeur, maar sta erin als speler. In onze situatie wil je drie prijzen winnen en telt alleen het winnen van de volgende wedstrijd. Zondag is tegen PSV alles gericht op de landstitel, maar als we tien dagen later tegen Juventus spelen ligt de focus volledig op de Champions League en telt de landstitel even niet. Als we voor de finale van de KNVB-beker tegen Willem II naar Rotterdam moeten, richten we ons helemaal op die eindstrijd."

Van der Sar vindt dat Ajax niet meer focus op een van de drie prijzen moet leggen. "Zo zitten wij er niet in als directie. Je strijdt op drie fronten en wil dus drie prijzen winnen. Ja, en dan kan het één ten koste gaan van het andere. Zoals twee jaar geleden, toen we drie dagen na het bereiken van de halve finale van de Europa League ten koste van Schalke 04 naar PSV moesten, verloren en de landstitel verspeelden."

Lees ookVan der Sar geeft tegengas: 'Bereid om te praten, maar het houdt een keer op'