De Jong deelt sneer uit na groot Van Geel-nieuws: Dat overkomt iedereen

De Jong deelt sneer uit na groot Van Geel-nieuws: "Dat overkomt iedereen"

Gepubliceerd: woensdag 27 maart 2019 om 13:32wo 27-03-2019 om 13:32

Laatste update: donderdag 28 maart 2019 om 09:07do 28-03-2019 om 09:07

Een opvolger voor Martin van Geel is nog niet in beeld bij Feyenoord. Dat laat algemeen directeur Jan de Jong weten via de officiële kanalen van de club. Woensdagmiddag werd bekend dat Van Geel per 1 juli afscheid neemt als technisch directeur. 

De zoektocht van Feyenoord gaat nu beginnen. "We zijn ook daarom blij dat Martin nog enkele maanden op zijn post blijft. We nemen de tijd om voor de toekomst de juiste besluiten te nemen en hoeven nu dus niet te vrezen dat ondertussen allerlei zaken op technisch gebied blijven liggen", aldus De Jong. "Zoals ik Martin de afgelopen 1,5 jaar heb leren kennen, zal hij zich tot de laatste werkdag hier voor honderd procent blijven inzetten voor de club."

De Jong noemt het 'zorgelijk' dat directieleden steeds vaker en sneller vertrekken bij clubs. "Want stabiliteit, ervaring en continuïteit van beleid zijn juist belangrijke succesfactoren voor een voetbalclub. Je wint niet zomaar vijf prijzen. Dat is geen toeval! Clubs zijn gebaat bij rust en continuïteit in de top, juist als het even minder gaat. En dat overkomt nu eenmaal iedereen wel eens."

Topprestatie
"Martin heeft natuurlijk een schat aan ervaring en een heel mooie staat van dienst. Echter, op een gegeven moment moet je ook het welzijn van het individu in ogenschouw durven nemen en dien je ook daarvoor met elkaar de verantwoordelijkheid te nemen. Uiteindelijk is dat toch het allerbelangrijkste."

"De tijd zal het leren, maar het zou heel mooi zijn als de huidige criticasters van Martin over een aantal jaren nog eens terug durven te kijken en dan alsnog vaststellen dat hij onder vaak heel moeilijke omstandigheden een heuse topprestatie heeft geleverd", vervolgt De Jong. "Feyenoord moet hem dankbaar zijn voor zijn grote bijdrage aan de successen van de afgelopen jaren. Die staan voor altijd!" 

Lees ook: Van Geel vertrekt na acht jaar bij Feyenoord: "Negatieve aandacht"

Poll

Goede zaak dat Van Geel vertrekt?

(6690 stemmen)

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws