De Mos: 'Bij PSV zit wel frustratie, Ajax wordt nog altijd gezien als dé club'

De Mos: 'Bij PSV zit wel frustratie, Ajax wordt nog altijd gezien als dé club'

27-03-2019 14:14
198

Aad de Mos vindt het best logisch dat Ajax-Feyenoord te boek staat als een 'Klassieker' en Ajax-PSV, ondanks de huidige verhoudingen, niet. Dat heeft volgens de oud-trainer van Ajax en PSV onder meer te maken met de omvang van steden. 

Ajax-Feyenoord wordt standaard aangekondigd als De Klassieker, terwijl dat bij een clash tussen titelconcurrenten PSV en Ajax niet het geval is. De Mos legt uit in Veronica Magazine: "Het is ook iets geografisch. Amsterdam en Rotterdam zijn grote steden, Eindhoven is een dorp."

"Als ik naar Amsterdam of Rotterdam rij voor een wedstrijd, zie ik op de snelweg altijd bussen met supporters uit den lande. Bij PSV heb je dat niet. De fans komen uit de dorpen rondom Eindhoven, zoals Nuenen en Heeze, maar niet uit Friesland of Drenthe."

Er is vooral vanuit Eindhoven veel emotie jegens de rivaal uit Amsterdam, merkt De Mos, die in Eindhoven woont. "Bij PSV zit wel wat frustratie. Hoewel ze momenteel de succesvolste ploeg zijn, wordt Ajax nog altijd door iedereen gezien als dé club van Nederland. Ook internationaal. Dat vinden ze in Eindhoven niet leuk."

Aanstaande zondag (16.45 uur) staat Ajax-PSV op het programma in de Johan Cruijff Arena. Acht wedstrijden voor de eindstreep heeft PSV een voorsprong van vijf punten op de titelconcurrent. 

Lees ook: De Boer: "Het PSV-publiek lijkt te veel op dat van Ajax"