Gentenaar aan de bak na voetbalpensioen: Iedereen denkt dat altijd maar

Gentenaar aan de bak na voetbalpensioen: "Iedereen denkt dat altijd maar"

27-03-2019 14:50
18

Hij speelde weliswaar voor Borussia Dortmund en Ajax, maar voormalig doelman Dennis Gentenaar was na zijn carrière absoluut niet 'binnen'. Hij vertelt dat in gesprek met website Exprofs.nl. 

Vijf jaar geleden beëindigde Gentenaar (43) zijn loopbaan. "Pas als je gestopt bent, ga je een beetje om je heen kijken. Tijdens mijn voetbaltijd had ik dat nooit gedaan. Je leeft met de dag, van training naar training en van wedstrijd naar wedstrijd. En dan sta je opeens met lege handen", vertelt de oud-keeper

Wedden

Meer odds

"Ja, ik had natuurlijk best wel wat verdiend, maar het is niet zo dat ik helemaal niks meer hoefde te doen. Dat denkt iedereen altijd maar. Bij Ajax en Dortmund was ik tweede keeper. Bij Dortmund verdiende ik echt niet zoveel beter dan bij NEC. De club had honderd miljoen schuld. Vier jaar achter elkaar hadden ze geen Champions League gespeeld, terwijl het bestuur dat wel had begroot. Nee, in het begin was het een hengeltje werpen in de Amstel, daar waar ik nu vlakbij woon."

Gentenaar, die samen met zijn vrouw een modezaak heeft, hoopt op een job in de voetballerij. "Iets als scout of zaakwaarnemer. Ik houd ervan spelers te observeren. Mijn zoons, natuurlijk, maar ik bekijk ook talenten in andere wedstrijden."