Boer hakt knoop door: Dit kan niet meer, wat er nu ook gebeurt: ik ga stoppen

Boer hakt knoop door: "Dit kan niet meer, wat er nu ook gebeurt: ik ga stoppen"

27-03-2019 20:01 Laatste update: 20:06
19

Diederik Boer stopt na het huidige seizoen als profvoetballer. De beslissing had de doelman van PEC Zwolle al lang geleden genomen, maar woensdag werd het nieuws wereldkundig.

De 38-jarige goalie is met PEC aan zijn achttiende seizoen als prof bezig. Fysieke problemen spelen Boer parten. "Dat begon vorig jaar in de zomervakantie al", zegt Boer tegen De Stentor. "Dan lig je in de zon in Spanje en voel je je achillespees nog. Ik voelde mijn lichaam gewoon steeds meer tegensputteren. De pijntjes werden steeds erger en het herstel duurde steeds langer."

"Ik zei thuis dus al dit wel eens mijn laatste seizoen kon worden. Daar kwam in augustus nog eens een knieblessure bovenop. Ik moest drie tot vier maanden herstellen en had alle tijd om erover na te denken. Op een gegeven moment heb ik gezegd: Dit kan niet meer. Wat er nu ook gebeurt: ik ga stoppen."

"Het liefst was ik tot mijn 60ste doorgegaan, maar het zit er met alle fysieke ongemakken gewoon niet meer in. En ik heb een mooie carrière gehad. Ik was keeper in de meest succesvolle periode van PEC, won de beker, de Johan Cruijff-schaal, speelde Europees en verdiende een transfer naar een topclub. Met Ajax heb ik ook nog de Europa League-finale meegemaakt. Volgens mij heb ik er wel het maximale uitgehaald", aldus Boer.