'Barça vraagt drie toptalenten naar interesse in tijdelijk vertrek naar Ajax'

'Barça vraagt drie toptalenten naar interesse in tijdelijk vertrek naar Ajax'

27-03-2019 21:20 Laatste update: 21:50
83

FC Barcelona heeft bij een aantal toptalenten uit de jeugdopleiding gepeild hoe zij tegenover een tijdelijke overstap naar Ajax staan. Dat meldt het Spaanse Catalunya Radio woensdagavond.

Het zou gaan om Juan Miranda (19), Oriol Busquets (20) en Riqui Puig (19). FC Barcelona wil komende zomer graag Matthijs de Ligt naar Catalonië halen en bekijkt nu welke ruilmiddelen de club in huis heeft om eventueel bij de deal te betrekken. Het verhaal van Catalunya Radio strookt ook met het eerdere bericht over een samenwerkingspact tussen Ajax en FC Barcelona

Het drietal reageerde verschillend op de vraag van de clubleiding. Miranda, als linkervleugelverdediger uitkomend voor Barcelona B, twijfelt het meest over een tijdelijke transfer naar Ajax. Busquets en Puig waren iets positiever gestemd: de twee middenvelders zien de voordelen wel in van een jaar rijpen bij Ajax. De verwachting is dat de drie talenten komend seizoen nog geen rol van betekenis gaan spelen bij de hoofdmacht van Barça.

Niet voor de eerste keer wordt ook Barcelona-talent Jean-Clair Todibo opnieuw genoemd als interessante optie voor Ajax. Ook hij kan worden ingezet als ruilmiddel bij een deal omtrent De Ligt.