Veldwijk mag dertig seconden invallen: Ik ben veertien uur onderweg geweest

Veldwijk mag dertig seconden invallen: "Ik ben veertien uur onderweg geweest"

Gepubliceerd: woensdag 27 maart 2019 om 21:45wo 27-03-2019 om 21:45

Laatste update: woensdag 27 maart 2019 om 21:51wo 27-03-2019 om 21:51

Lars Veldwijk heeft zijn tweede interland voor Zuid-Afrika achter de rug. De spits van Sparta mocht ongeveer dertig seconden voor tijd invallen van de bondscoach.

Libië werd met 1-2 verslagen door de Zuid-Afrikanen. Veldwijk stond de laatste halve minuut op het veld. "De trainer kwam na de wedstrijd meteen naar me toe. Hij was enorm gespannen en zei: Ik dacht dat het nog iets langer was. Het was uiteindelijk nog niet eens een minuut, maar het is wel m'n tweede interland", aldus de spits in gesprek met FOX Sports.  

"Ik heb geen jetlag, maar ik ben maandag wel de hele dag onderweg geweest. Om vier uur 's nachts opgestaan, toen vier uur in de auto gezeten en naar Parijs gevlogen. Op Parijs heb ik vier uur moeten wachten, de vlucht had vertraging en daarna moest ik nog naar huis. Ik ben volgens mij veertien uur onderweg geweest", rekent Veldwijk. 

Door de zege op Libië doet Zuid-Afrika komende zomer mee aan de Afrika Cup. Veldwijk heeft goede hoop dat hij voor het toernooi geselecteerd wordt. "Ik heb een goede indruk gemaakt op de trainer, maar je moet wel bij je club presteren om in aanmerking te komen. Het is dus belangrijk dat ik het hier weer goed oppak en dan hoop ik komende zomer erbij te zijn op de Afrika Cup."

Check hieronder samenvattingen, voetbalvirals en meer:

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws