'Ajax is Argentijnse linksbuiten op het spoor: vraagprijs van achttien miljoen'

'Ajax is Argentijnse linksbuiten op het spoor: vraagprijs van achttien miljoen'

27-03-2019 23:07
78

Ajax heeft het oog laten vallen op Matias Vargas, een 21-jarige Argentijn die in eigen land uitkomt voor Velez Sarsfield. Dat melden althans Argentijnse media woensdag, waaronder Crack Deportivo.

De 1.68 meter lange Vargas is een linksbuiten, die ook op het middenveld en als rechtsbuiten uit de voeten kan. Hij is een vaste waarde bij zijn club. De Argentijnse topclub Boca Juniors zou hem al meer dan een jaar volgen, maar Vargas heeft zijn zinnen gezet op een transfer naar Europa. Twee Europese clubs zouden reeds naar hem geïnformeerd hebben, waaronder dus Ajax. Velez wil naar verluidt achttien miljoen euro ontvangen.

Wedden

Meer odds

Volgens Crack Deportivo kan een transfer deze zomer worden beklonken. Vargas zou in Amsterdam in beeld kunnen zijn als opvolger van David Neres. De kersverse Braziliaanse international wordt in verband gebracht met AC Milan. Volgens Transfermarkt.de heeft de dribbelaar een waarde van elf miljoen. In 22 optredens in de Argentijnse competitie was hij dit seizoen goed voor vijf goals en vier assists.