Dubbeldeal tussen Ajax en Olde Riekerink op komst: De clubs zijn in gesprek

Dubbeldeal tussen Ajax en Olde Riekerink op komst: "De clubs zijn in gesprek"

28-03-2019 06:49 Laatste update: 08:11
42

Spelersmakelaar Edwin Olde Riekerink lijkt binnenkort een dubbele deal met Ajax af te gaan sluiten. Zowel sc Heerenveen-verdediger Kik Pierie als FC Emmen-doelman Kjell Scherpen wordt begeleid door de broer van Heerenveen-trainer Jan Olde Riekerink.

Voetbal International kwam woensdag met het nieuws dat de transfer van Scherpen zijn voltooiing nadert. Olde Riekerink houdt echter nog een slag om de arm. "De club heeft contact opgenomen met Emmen. Dat is alles wat ik er op dit moment over kan zeggen", laat hij donderdagochtend weten aan De Telegraaf. De zaakwaarnemer benadrukt dat hij nog niet is ingeschakeld voor de onderhandelingen.

Eerder op de woensdag schreef De Telegraaf dat Ajax contact heeft opgenomen met sc Heerenveen om over een transfer van Pierie te praten. Olde Riekerink bevestigt dat de onderhandelingen momenteel gaande zijn. "De clubs zijn in gesprek", geeft hij aan. Ajax maakt al langer werk van de in Boston geboren verdediger: Pierie kreeg van de Amsterdammers een VIP-behandeling rondom het Champions League-duel met Real Madrid en mocht in het Okura Hotel overnachten.