'Weer slecht nieuws voor Vitesse: man van 2 miljoen maandenlang 'out' na operatie'

'Weer slecht nieuws voor Vitesse: man van 2 miljoen maandenlang 'out' na operatie'

28-03-2019 07:35 Laatste update: 09:04
18

Vitesse lijkt dit seizoen niet meer te hoeven rekenen op Hillary Gong. De Nigeriaanse buitenspeler, afgelopen zomer voor twee miljoen euro overgekomen van AS Trencin, worstelt al langere tijd met knieklachten en een operatie is waarschijnlijk onafwendbaar.

Volgens de Gelderlander zal Gong in dat geval maandenlang moeten herstellen. De Nigeriaanse rechtsbuiten is bezig aan een moeizaam debuutseizoen in Arnhem: mede door zijn blessureleed kwam hij tot slechts 115 speelminuten, verspreid over tien invalbeurten in de Eredivisie, de KNVB Beker en de Europa League-voorrondes. Zijn voorlopig laatste wedstrijd voor de Arnhemmers is de 3-2 nederlaag tegen Heracles Almelo op 16 maart. Na de ontmoeting op het kunstgras in Almelo kreeg Gong wederom last van zijn knie.

Wedden

Meer odds

Vitesse heeft dit seizoen al meerdere spelers voor lange tijd zien wegvallen met een blessure. Tim Matavz brak in september zijn been tegen Feyenoord en is nog steeds herstellende. Charly Musonda junior werd vlak voor de zomerse transferdeadline gehuurd van Chelsea, maar liep een kruisbandblessure op en speelde nog geen minuut in het geel-zwart. Arnold Kruiswijk kampte met hardnekkige rugklachten en moest noodgedwongen zijn carrière beëindigen.