'Volgens Ajax moest Van Bommel blij zijn om daar te spelen, is hij nooit vergeten'

'Volgens Ajax moest Van Bommel blij zijn om daar te spelen, is hij nooit vergeten'

28-03-2019 07:51 Laatste update: 09:07
54

Björn van der Doelen denkt niet dat de spelers van PSV zich op hoeven te laden voor het uitduel met Ajax. De oud-middenvelder en huidige singer-songwriter weet nog dat hij vroeger 'als de brandweer' ging tijdens wedstrijden tussen PSV en Ajax.

De cultheld stond tussen 1994 en 2001 onder contract bij PSV en maakte regelmatig zijn opwachting in de Johan Cruijff Arena. "Ik vond het heerlijk voetballen tegen Ajax, zeker ook in de Arena, met die vijandigheid. Dat vond ik altijd erg lekker", vertelt hij aan het Eindhovens Dagblad. De 1-3 overwinning, dankzij drie goals van Ruud van Nistelrooy in december 1999, was volgens Van der Doelen de meest memorabele editie. "Er zat ook een goal tussen dat Ajax van achteruit wilde voetballen en wij van hun balverlies profiteerden, een mooie afstraffing van het typische Ajax-voetbal."

De muzikant volgt het voetbal niet meer op de voet ("ik ben dit seizoen bij één thuisduel van PSV geweest, maar toen heb ik vooral staan ouwehoeren"), maar denkt dat de ploeg van Mark van Bommel tot de tanden toe bewapend zal zijn voor de clash van 31 maart. "Ik weet wel dat Mark een goede trainer is, dat zag je al toen hij nog voetbalde. Als geen ander beseft hij het belang van wedstrijden tegen Ajax. (...) Het is van PSV een goede keuze geweest om hem trainer te maken."

Voordat Van Bommel zijn ploeggenoot werd, stond hij als speler van Fortuna Sittard in de belangstelling van Ajax, weet Van der Doelen nog. "Hun toon was dat hij blij moest zijn dat-ie als speler van Fortuna bij Ajax mocht spelen, dat is-ie nooit meer vergeten."

Ajax en PSV nemen het op zondag 31 maart om 16.45 uur tegen elkaar op. De Eindhovenaren verdedigen een voorsprong van vijf punten.