Mateloos populaire Dijks: 'Ik vroeg mijn zaakwaarnemer nog: haal me hier weg'

Mateloos populaire Dijks: 'Ik vroeg mijn zaakwaarnemer nog: haal me hier weg'

Gepubliceerd: donderdag 28 maart 2019 om 08:09do 28-03-2019 om 08:09

De Nederlandse afvaardiging in de Serie A is aan een opmerkelijke opmars bezig. Dit seizoen kwam er een recordaantal van elf Nederlanders binnen de lijnen in de hoogste Italiaanse competitie: Mitchell Dijks (foto) is de vaste linksback van Bologna en Bram Nuytinck is een meer dan gewaardeerde kracht bij Udinese.

Dijks verruilde Ajax afgelopen zomer voor de Rossoblu en moest aanvankelijk wennen aan het moordende trainingsschema. "De eerste maanden vroeg ik mijn zaakwaarnemer: haal me hier weg", vertelt de 26-jarige verdediger aan De Volkskrant. "Je moet onwijs veel rennen, niemand verstaat je en er wordt steeds van alles gemeten. Een keertje wat minder gezond eten of laat naar bed en ze zien het." De linksback zette echter door, 'zweeft' inmiddels over het veld en is mateloos populair bij de Bologna-aanhang. "Ik loop nu door Bologna, maar schiet geen meter op. Ik moet de hele tijd op de foto."

Nuytinck is bezig aan zijn tweede seizoen in dienst van Udinese en geniet van het leven aan de grens met Slovenië. "Het leven is hier geweldig, tenminste... als we niet te veel verliezen, want dan zit je zomaar een week intern op last van de voorzitter." De oud-speler van NEC en Anderlecht kwam er al snel achter hoeveel waarde de Italianen hechten aan de verdediging. "De opbouw is minder belangrijk, ik denk dat we in een jaar tijd twee positiespelletjes doen."

Udinese is de laatste jaren een Nederlandse koers gaan varen: nadat Nuytinck in Udine tekende, volgden William Troost-Ekong, Hidde ter Avest en Marvin Zeegelaar. "Ze zien Nederlanders als open, slimme jongens die zich snel aanpassen. Misschien dat ze er daarom steeds meer halen", denkt Nuytinck.

Plaats een reactie

Bekijk het laatste nieuws