Spelersbattle: Ajax walst over koploper PSV heen en is op vijf posities beter

Spelersbattle: Ajax walst over koploper PSV heen en is op vijf posities beter

31-03-2019 10:00 Laatste update: 10:20
334

Nog een paar nachtjes slapen voordat de dag van de absolute kraker tussen Ajax en PSV is aangebroken. De clash tussen de nummers een en twee van de Eredivisie zou zomaar kunnen bepalen wie over een aantal weken het kampioenschap binnensleept. De voorpret begint nu al met de spelersbattle van VoetbalPrimeur. Per positie bekijken we welke ploeg op dit moment de beste speler heeft. Spoiler: voor zo'n uitslag op zondag tekent Erik ten Hag direct... 

Voor de vergelijking tussen Ajax en PSV hebben we gekozen voor de 'Europese' variant bij de thuisploeg - dus met Dusan Tadic in de spits, Hakim Ziyech hangend op rechts en David Neres vanaf links. Hoewel PSV-trainer Mark van Bommel zondag in de Johan Cruijff Arena zou kunnen opteren voor Micha Sadilek en/of Mohamed Ihattaren op het middenveld, gebruiken we voor de battle zijn 'vaste' trio Jorrit Hendrix-Pablo Rosario-Gastón Pereiro. Let's get ready to rumble! 

André Onana - Jeroen Zoet 1-0
Meteen een lastige om mee te beginnen. Beide keepers doen het dit seizoen prima en Zoet heeft zich weten te herpakken na een slechte fase in de eerste weken van 2019. Toch een punt naar Amsterdam, omdat Onana stabieler is en ook in de Champions League heeft uitgeblonken. 

Noussair Mazraoui - Denzel Dumfries 1-1
Dit duel is voor Dumfries. De rechtsback van PSV en Oranje heeft het zo nu en dan weliswaar lastig, maar in alles is hij een betere verdediger dan Mazraoui. 

Matthijs de Ligt - Daniel Schwaab 2-1
Niets ten nadele van de degelijke Schwaab, die het wekelijks prima doet in de achterhoede van Van Bommel. Van supertalent De Ligt zou haast iedereen de strijd verliezen. Ajax weer op voorsprong. 

Daley Blind - Nick Viergever 3-2
De een trad afgelopen zomer in de voetsporen van de ander bij Ajax. Viergever koos voor een avontuur in Eindhoven en hoopt daar eindelijk eens kampioen te worden. We houden het op een remise. 

Nicolás Tagliafico - Angelino 4-2
Ajax loopt uit naar 4-2. Ook hier: Angelino doet het uitstekend in zijn debuutseizoen namens PSV, maar Argentijns international Tagliafico maakt toch meer indruk. 

Lasse Schöne - Jorrit Hendrix 5-3
Deze strijd blijft onbeslist. Schöne valt iets meer op, omdat hij zo nu en dan een belangrijke bijdrage levert met goals uit vrije trappen. Hendrix scoort praktisch nooit, maar als stofzuiger is hij van onschatbare waarde voor PSV. 

Frenkie de Jong - Pablo Rosario 6-3
Twee Oranje-internationals tegenover elkaar. Rosario brak dit seizoen definitief door in de Eredivisie. Het verhaal van De Jong is bekend: hij kwam, zag en overwon en is inmiddels voor 75 miljoen euro verkocht aan FC Barcelona. Weinig middenvelders zijn zo goed als hij. Ook Rosario niet, dus. 


Donny van de Beek - Gastón Pereiro 7-3
Deze is voor Donny. De Oranje-middenvelder is met zijn drive en belangrijke doelpunten een onmisbare schakel geworden in het Ajax van Ten Hag. Pereiro laat het simpelweg te vaak afweten en zat de laatste weken ook regelmatig op de bank. Opvallend genoeg laat doet de Uruguayaan het in de topwedstrijden vrijwel altijd goed. 

Hakim Ziyech - Hirving Lozano 8-4
Toegegeven, niet bepaald dezelfde types en daarom ook lastig met elkaar te vergelijken. We maken ons er een beetje makkelijk vanaf met een gelijkspel. Punt naar Ajax, punt naar PSV. Zeg nou zelf: Ziyech en Lozano zijn beiden absolute toppers. Grote kans dat ze na de zomer in een grote Europese competitie te bewonderen zijn. 

Dusan Tadic - Luuk de Jong 9 - 4
Deze komt waarschijnlijk hard aan in Eindhoven. De topscorer van de Eredivisie legt het af tegen Tadic. PSV en De Jong - goed voor 21 competitietreffers - hebben hier de pech dat ze tegenover de grote vedette van Ajax staan. Tadic presteert dit seizoen waanzinnig. Hij is onmisbaar voor Ten Hag. Wij kiezen voor de Serviër. 

David Neres - Steven Bergwijn 10-5
De battle eindigt met een remise. Bergwijn laat dit seizoen zien dat-ie klaar is voor een stap naar het buitenland. Neres heeft zich in de basis geknokt, debuteerde deze week in de nationale ploeg van Brazilië en staat eveneens voor een toptransfer. Beide vleugelaanvallers zijn in staat om de kraker van zondagmiddag te beslissen. 


Hoe zou jij de spelersbattle invullen? Kopieer het onderstaande lijstje, geef een punt aan spelers die jij het beste vindt - óf een punt aan beide spelers als ze gelijkwaardig zijn - en plaats jouw lijstje in de comments!

Onana - Zoet: 

Mazraoui - Dumfries: 
De Ligt - Schwaab: 
Blind - Viergever: 
Tagliafico - Angelino: 
Schöne - Hendrix: 
Frenkie de Jong - Rosario:
Van de Beek - Pereiro:
Ziyech - Lozano: 
Tadic - Luuk de Jong:
Neres - Bergwijn: