'Robben voelt zich niet goed genoeg om mee te trainen met Bayern München'

'Robben voelt zich niet goed genoeg om mee te trainen met Bayern München'

28-03-2019 14:14 Laatste update: 14:35
32

Arjen Robben is hard op weg naar een roemloos afscheid bij Bayern München. De 35-jarige Nederlander voelt zich volgens zijn trainer Niko Kovac nog altijd niet fit genoeg om mee te doen met de groepstraining.

Robben staat al maanden aan de kant en speelde sinds november geen wedstrijd meer. De aanvaller hoopte in maart zijn rentree te kunnen maken, maar kreeg ineens last van zijn kuit. Het is niet helemaal duidelijk waar de klachten vandaan komen en bovendien verloopt zijn herstel zeer traag. Er zijn op dit moment geen signalen dat Robben spoedig weer kan trainen. Robben stopt aan het einde van dit seizoen bij Bayern. 

"Een prognose is op dit moment lastig", zei Kovac donderdagmiddag op de persconferentie. "Hij voelt momenteel niet dat hij mee kan trainen met het team. Ik hoop dat hij voor het einde van het seizoen nog wat wedstrijden kan spelen, maar het hangt af van zijn fysieke gesteldheid."

De Bundesliga duurt nog acht wedstrijden. Bayern is naast de competitie ook nog actief in de DFB Pokal. Der Rekordmeister werd in de achtste finales van de Champions League uitgeschakeld door Liverpool.